Doctorul american Anthony Fauci nu este de acord cu opinia președintelui Trump că SUA ar fi „dat colțul” în pandemia de coronavirus

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli infecțioase

Dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase al guvernului american, declară că nu este de acord cu opinia președintelui Donald Trump potrivit căreia țara ar fi „dat colțul” în pandemia de coronavirus. Declarația a fost făcută într-o emisiune de televiziune vineri, în care dr. Fauci a vorbit despre ultimele statistici care sunt „deranjante”. Fauci este directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli infecțioase și a contestat public opiniile prea optimiste în legătură cu evoluția pandemiei.

Fauci consideră că Statele Unite mai au încă o cale de parcurs înainte de a reveni la o situație pre-coronavirus. „Dacă vorbiți despre revenirea la un grad de normalitate care seamănă cu ceea ce eram înainte de COVID, va fi până în 2021, poate chiar spre sfârșitul anului 2021”, a spus el. El a adăugat că speră că țara sa nu va înregistra o creștere a cazurilor după săptămîna de după de 5-7 septembrie, cînd a fost Ziua Muncii.