Doi angajați ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău, cercetați într-un dosar de corupție pasivă

Angajații Centrului de Sănătate Publică Chișinău organizau formal controalele sanitare, întocmeau procese-verbale de control fără deplasarea în teren.

Doi inspectori ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău sunt bănuiți de pretinderea și primirea mijloacelor financiare de la agenți economici pentru obținerea autorizațiilor sanitare. Aceștia sunt cercetați într-un dosar de corupere pasivă.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada martie – august 2024, cei doi angajați ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) ar fi pretins și primit sistematic mijloace bănești, sume ce variau de la 2 000 la 10.000 de lei, pentru a facilita obținerea autorizațiilor sanitare de către agenții economici. Aceștia organizau formal controalele sanitare, întocmeau procese-verbale de control fără deplasarea în teren și nu reflectau încălcările depistate în cadrul controlului.

Miercuri, 14 august, ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile, automobilele și birourile bănuiților de unde au ridicat mai multe probe.

Investigațiile sunt efectuate de Procuratura municipiului Chișinău, iar bănuiții sunt cercetați în stare de libertare.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te