Donald Trump a fost somat să depună mărturie despre atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021

Clădirea Capitoliului de la Washington luat cu asalt de către susținătorii lui Donald Trump

Congresmenii care anchetează atacul din 2021 asupra clădirii Capitoliului de la Washington i-au trimis o citație fostului președinte al Statelor Unite Donald Trump în care acestuia i se cere să depună mărturie privind implicarea sa în violențele care au avut loc pe 6 ianuarie 2021.

Cei 9 membri ai comisiei de anchetă de la Camera Reprezentanților au trimis o scrisoare avocaților lui Trump în care cer ca fostul președinte să depună mărturie sub jurământ în fața comisiei pe 14 noiembrie, și să pună la dispoziție o serie de documente până pe 4 noiembrie.

### Vezi și... ### Continuă controversele politice pe tema anchetării lui Donald Trump

Comisia anchetează evenimentele care au avut loc pe 6 ianuarie 2021, când Congresul american urma să confirme victoria în alegeri a lui Joe Biden.

Trump a refuzat să accepte rezultatele alegerilor prezidențiale și i-a chemat pe suporterii săi pe 6 ianuarie la Capitoliu, unde aceștia au luat cu asalt clădirea.

Nu este clar cum va răspunde echipa legală a lui Trump, dar mai mulți experți în chestiuni juridice spun că e puțin probabil ca fostul președinte să accepte să apară în fața acestei comisii de anchetă.

### Vezi și... ### Comisie parlamentară: Trump trebuie să răspundă în justiție pentru 6 ianuarie 2021