Donald Trump: „Nimeni nu știe cu siguranță” dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane

Donald Trump la Varșovia

Prime declarații ale președintelui american la Varșovia.

Președintele american Donald Trump, aflat în Polonia, a pus din nou, public, sub semnul întrebării competența serviciilor americane de informații, declarând că „nimeni nu știe cu siguranță” dacă Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Vineri, Trump se întîlnește pentru prima dată cu președintele rus Vladimir Putin, în marginea summitului G20 de la Hamburg, dar astăzi a evitat să răspundă dacă va discuta și problema atacurilor cibernetice. „Multă lume intervine. Se întâmplă de multă vreme”, a declarat Trump.

Anul trecut, serviciile americane de informații, CIA, FBI, NSA au ajuns la concluzia că Moscova a ordonat atacul asupra computerelor Partidului democrat. Documentele obținute astfel au fost făcute publice prin platforma WikiLeakes în vara lui 2016.

Referitor la ultimul test balistic al Coreei de Nord, care a avut loc pe 4 iulie, președintele american a declarat că liderii de la Fenian „se comportă într-un mod foarte, foarte periculos și va trebui să facem ceva”. Dar a evitat să spună cum ar putea reacționa Statele Unite.

La Națiunile Unite miercuri, ambasadoarea americana a anunțat că pregătește, cu Franța, o rezoluție prin care se cere noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord. Cum Rusia și China se opun în principiu, rezoluția nu are șanse să fie adoptată.