Două noi programe de master la Universitatea de Medicină din Chișinău

La cele două programe de master se vor putea înscrie câte șapte studenți.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) lansează, în anul de studii 2024-2025, două programe de master: Intervenție timpurie în copilărie și Nursing avansat. Ambele cu durata de doi ani.  

Programul de master Intervenție timpurie în copilărie va pregăti profesioniști capabili să ofere asistență individuală copiilor de vârstă mică cu tulburări de dezvoltare. Specialiștii vor însuși teorii și tehnici practice pentru înțelegerea problemelor și necesităților acestora.

Intervenția timpurie în copilărie se axează pe grupul de vârstă de până la cinci ani și include identificarea, evaluarea și asistența tulburărilor de dezvoltare și a riscurilor de apariție a acestora, în vederea stimulării fizice, motorii, senzoriale, dezvoltării cognitive, comunicative, sociale, psihosociale și a celei adaptive.

Absolvenții programului de master Intervenție timpurie în copilărie vor putea să activeze în instituții medico-sanitare și organizații specializate în domeniul prestării serviciilor de intervenție timpurie, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare.

Cel de-al doilea program de master – Nursing avansat – este dedicat absolvenților programului de studii de licență Asistență Medicală Generală. Acesta le va oferi absolvenților oportunitatea de creștere profesională în domeniul asistenței medicale.

Programul de studii de licență Asistență Medicală Generală a demarat la USMF în anul 2018 și are deja trei promoții cu 26 de absolvenți.

Pentru ambele programe de master vor fi oferite câte șapte locuri, dintre care câte două la buget și câte cinci cu taxă.

De asemenea, USMF are alte cinci programe de master: Management în sănătate publică, Nutriție umană, Sănătate mintală publică, Tehnologii moleculare în sănătate și Optometrie clinică.

Pentru anul de studii 2024-2025, USMF oferă 1.100 de locuri la studii superioare, dintre care 500 sunt cu finanțare bugetară și 600 cu taxă.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te