Două ucrainence, printre cei patru morți într-o ciocnire de tren din Cehia

Pompierii la locul ciocnirii dintre trenul companiei RegioJet și un marfar, la Pardubice (Cehia).

Autoritățile de la Kiev au confirmat că două cetățence ucrainene sunt printre cele patru persoane decedate în urma ciocnirii produsă miercuri seară în gara din orașul Pardubice din Cehia între un tren de marfă și unul de pasageri.

Trenul de noapte al companiei RegioJet, care transporta 380 de oameni, mergea de la Praga spre orașul Ceop din vestul Ucrainei, prin Košice, oraș din estul Slovaciei, unde urmau să rămână o parte din vagoane.

Compania privată feroviară cehă RegioJet este una din cele mai folosite în drumurile lor de ucraineni, care alcătuiesc de departe cea mai mare comunitate de străini din Cehia.

În ciocnire au murit în total patru persoane, iar 34 au fost rănite, fiind vorba în general de răni ușoare, potrivit relatărilor presei cehe. Nu este limpede ce naționalitate aveau celelalte două persoane decedate.

Este cel mai grav incident de acest fel din Cehia din ultimii 30 de ani.

Radioul ceh public a informat că potrivit primelor investigații trenul de persoane a intrat în gara Pardubice în ciuda semnalului „Stop”, lovind un marfar care staționa.

Nu este încă limpede dacă a fost vorba de o defecțiune tehnică, eroare umană sau o combinație între cele două cauze posibile.

Compania RegioJet a promis că va despăgubi pasagerii indiferent cine a provocat accidentul.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te