Două mere-ntr-o basma

Your browser doesn’t support HTML5

Minutl electoral: Două mere-ntr-o basma

Două mere-ntr-o basma

Când mai să cred că fruntașii competiției pentru titlul de cel mai tupeist concurent electoral au irosit toate trucurile propagandistice și clasamentul e de neclintit, un cap de listă electorală declară cu aroganța cât turnul de televiziune Ostankino că va fi, de departe, cel mai bun premier din istoria Republicii Moldova.

Your browser doesn’t support HTML5

Două mere-ntr-o basma

Promisiunea, probabil, le extaziază pe majoretele din galeria sa, care l-au însoțit la toate ședințele de judecată. Eu însă, în virtutea meseriei, caut să drămuiesc argumentarea ce-l califică, zice el, fără drept de tăgadă. Meritul de a fi putred de bogat e argumentul forte. Nu mă pricep la audit și apelez la un fost vicepremier, care recurge la bancul răsuflat cu milionarul care mărturisea că tata i-a dat un măr, pe care el l-a tăiat în patru și a vândut fiecare pătrime, iar din banii câștigați a cumpărat alte două mere pe care le-a tăiat în patru... și tot așa, până a murit tata și i-a lăsat moștenire conturile bancare. Milionarul care se vede premier a profitat de condițiile de debandadă și corupție generalizată și, cu banii moșteniți, a procurat îngăduința factorilor decizionali, care i-au cedat cu mărinimie altruistă trei metri pătrați de frontieră de stat. Cum să nu fii după asta biznisman de succes și cum să nu jinduiești o vacă tot mai mare?

Your browser doesn’t support HTML5

Coadă kilometrică la al treilea maraton de vaccinare la Chişinău

Dacă ar fi după mine, titlul de tupeist al campaniei parlamentare l-ar merita, totuși, fostul președinte socialist, pentru cea mai recentă descindere la maratonul vaccinării, unde a declarat în fața publicului, pentru camerele de luat vederi, că se va vaccina doar atunci când poporul va fi în siguranță. Căpitan de Titanic, nu alta!