Duel aerian devastator deasupra orașului Bahmut

Artileriștii ucraineni trag cu un lansator de rachete multiple BM-21 Grad spre pozițiile rusești de pe linia frontului de lângă Bahmut, în regiunea Donețk, la 18 aprilie.

Forțele Moscovei folosesc tot mai mult artileria grea și atacurile aeriene în orașul Bahmut, a declarat comandantul forțelor terestre ucrainene la 18 aprilie.

„În prezent, inamicul și-a intensificat loviturile cu ajutorul artileriei grele și numărul de atacuri aeriene, transformând orașul în ruine", a declarat generalul Oleksandr Sirskii într-un comunicat.

Sirski a adăugat că forțele Kremlinului par decise să cucerească Bahmut „cu orice preț”, dar că au suferit pierderi semnificative în luptă.

Un artilerist așteaptă în transportorul blindat în timp ce unitatea sa trage cu un lansator de rachete multiple BM-21 Grad spre pozițiile rusești.

În pofida luptelor brutale dintre forțele ucrainene și cele rusești, luptătorii Kievului, depășiți numeric și înarmat, încă se mențin în partea de vest a orașului Bahmut.

Artileriști ucraineni se odihnesc lângă vehiculele lor.

Capturarea orașului Bahmut ar permite forțelor rusești să avanseze mai adânc în regiunea Donețk, unde îi așteaptă orașele industriale Kramatorsk și Sloviansk.

Un soldat ucrainean scrutează cerul cu un binoclu...

...în timp ce un altul se relaxează cântând la acordeon.

Kievul recunoaște că forțele sale au plătit un preț greu pentru apărarea "Fortăreței Bahmut", un oraș în care, înainte de invazia Rusiei, se aflau aproximativ 70 de mii de oameni. S-a spus că sângeroasele lupte pentru controlul orașului sunt cea mai sângeroasă bătălie de infanterie de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Un soldat ucrainean folosește o dronă pentru a localiza pozițiile rusești în apropiere de Bahmut, la 16 aprilie.

Operatorul caută pe ecranul de control al dronei ținte asupra cărora să tragă.

Șeful grupului de mercenari Wagner, care conduce încercarea Moscovei de a cuceri Bahmut, susținea la începutul acestei luni că luptătorii săi controlează peste 80% din oraș, afirmație negată de Kiev.

Fumul se ridică deasupra unei poziții rusești după ce aceasta a fost lovită. 

Este de așteptat ca armata Kievului să organizeze o contraofensivă în următoarele săptămâni sau luni, cu scopul de a recuceri teritoriul deținut de ruși.