Durata studiilor la unele specialități de la medicină se micșorează

Programul de Studii în Asistență Medicală Generală urmează să fie redus la trei ani. În prezent acesta are o durată de patru ani.

Viitorii studenți la programele de studii Sănătate publică, Tehnologie radiologică și Optometrie vor studia trei ani, în loc de patru, cum este în prezent. Totodată, la unele specialități se va micșora durata de studii în secundariat clinic. Modificările au fost aprobate pe 24 aprilie de Guvern.

Cei care vor face secundariatul clinic în domenii precum neurochirurgia, cardiochirurgia, cardiologia intervențională, domeniile oncologice - vor studia de la unu la doi ani.

Reducerea duratei de studii pentru unele specialități din medicină va asigura plasarea timpurie a absolvenților în câmpul muncii și va eficientiza cheltuielile financiare pentru pregătirea cadrelor medicale cu studii superioare de licență și postuniversitare, se arată în proiectul de modificare a Codului Educației.

Your browser doesn’t support HTML5

Prima promoție de tehnicieni radiologi cu facultate

De asemenea, prin noile modificări, autoritățile vor să se alinieze la practica internațională, prezentă inclusiv în țările Uniunii Europene.

📰 Europa Liberă este și pe Google News