Echipa lui Navalnîi a publicat o listă cu instigatori la război ruși care ar trebui sancționați

Guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, considerată una din principalii instigatori la război.

Echipa disidentului rus Aleksei Navalnîi a publicat o listă cu oficialități ruse, jurnaliști și celebrități despre care spune că trebuie sancționați imediat pentru că promovează poziția Kremlinului în privința războiului său neprovocat în Ucraina.

Lista are 200 de nume și a fost alcătuită la solicitarea diplomației britanice, a făcut cunoscut echipa lui Navalnîi, cunoscută sub numele de Fundația Internațională Anticorupție (MFNK).

Pe listă se află oficialități militare ruse, miniștri federali, parlamentari, autorități polițienești, oligarhi și propagandiști ai Kemlinului, care au scăpat până acum neatinși de sancțiunile economice și financiare impuse deja mai multor lideri ai Rusiei, între care și președintele Vladimir Putin.

MFBK a subliniat șase nume aflate pe această listă: ministrul de finanțe și membru al Consiliului de securitate Anton Siluanov, consilierul prezidențial Vladimir Medinski, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei Elvira Nabiullina, omul de afaceri Iskandar Mahmudov, și jurnalistele de televiziune Ekaterina Adreeva și Tina Kandalaki.

Pe listă mai figurează actorul Marat Mașarov, cântăreții Nikolai Baskov, Iulia Cicerina și Filipp Kirkorov, filozoful naționalist Aleksandr Dughin, legislatorul Adam Delimhanov, și femeia de afaceri Svetlana Krivonogih, despre care se crede că a fost partenera lui Putin.

Fiica lui Dughin, Daria Dughina, de 29 de ani, comentatoare la o televiziune rusească naționalistă a fost ucisă pe 20 august, în explozia unui dispozitiv atașat la automobilul în care se afla.

Echipa lui Navalnîi spune că oamenii de pe această listă sunt „direct responsabili de războiul de agresiune lansat în Ucraina”.

Putin și asociații săi apropiați nu se află pe listă pentru că au fost sancționați deja la nivel internațional din cauza războiului din Ucraina.

Cele 200 de persoane de le lista lui Navalnîi sunt incluse într-o listă mai mare, de 6.000 de oameni despre care echipa disidentului rus spune că ar trebui sancționați din cauza războiului pornit de Rusia contra Ucrainei.