Elon Musk preia controlul asupra Twitter

Miliardarul Elon Musk a preluat controlul asupra platformei de socializare Twitter și a concediat directorii companiei, într-o mișcare care pune una dintre cele mai importante platforme de socializare în mâinile celui mai bogat om din lume.

În urma preluării, Musk a scris pe Twitter că „pasărea a fost eliberată”, făcând referire la logo-ul companiei care reprezintă o pasăre stilizată.

Musk i-a concediat imediat pe directorul general, Parag Agrawal, precum și pe directorul financiar, Ned Segal, și pe șeful departamentului de afaceri juridice și politici, Vijaya Gadde, relatează presa americană citând surse anonime. Agrawal s-a adresat anterior instanței pentru a-l obliga pe Musk să respecte termenii înțelegerii de care încercase să scape.

Preluarea a avut loc cu câteva ore înainte de termenul-limită stabilit de instanță pentru ca Musk să încheie acordul de achiziționare a rețelei de socializare. Musk a scris pe Twitter la începutul zilei că a cumpărat Twitter „pentru că este important pentru viitorul civilizației să avem o piață digitală comună, unde o gamă largă de convingeri pot fi dezbătute într-un mod sănătos”. Twitter nu a comentat până la această oră concedierea directorilor companiei.