Elon Musk, în pragul demisiei de la Twitter

Elon Musk a cerut opinia utilizatorilor Twitter dacă ar trebui să-și dea demisia și rezultatul nu s-a lăsat așteptat: cei mai mulți ar vrea ca el să-și dea demisia.

Într-o lume agitată, cu războaie și amenințări multiple, cu o mulțime de știri majore, ce se întâmplă cu rețeaua de socializare Twitter și noul ei proprietar Elon Musk ocupă un spațiu distinct între știrile principale.

Your browser doesn’t support HTML5

Elon Musk, în pragul demisiei de la Twitter

Și asta pentru că Twitter, devenise înainte să fie preluat de Musk un centru al succintelor dezbateri intelectuale și publice cu privire la acele mai mari probleme cu care se confruntată lumea și implicit avea un impact asupra lor. Musk, la vremea respectivă cel mai bogat om de pe planetă, era nemulțumit pentru ceea ce percepea ca fiind interdicții excesive impuse de Twitter pentru a elimina ce conducerea rețelei considera voci extremiste, în special de dreapta și alte tipuri de discurs și a plătit o sumă astronomică pentru platformă.

### Vezi și... ### Deriva lui Elon Musk și cum Anglia a devenit țara cu cele mai mari inegalități din Europa de Vest

De îndată ce a preluat-o, geniul creativ care a revoluționat automobilele și explorarea spațiului cosmic s-a văzut în control asupra unui spațiu care nu-i era familiar și pe care a încercat să-l transforme radical și imediat. A concediat o mare parte a personalului, alții au plecat, a reprimit pe twitter voci care fuseseră excluse, dar de curând a început el însuși să elimine voci critice la adresa sa, între care prestigioși ziariști, pe ansamblu s-a creat senzația unei mari companii în pragul colapsului, o companie care a devenit peste noapte controversată și prost administrată.

În tot acest timp, Musk finanțează pierderile de la Twitter cu fonduri acumulate la Tesla, compania sa de vehicule electrice, nivelul de cotare bursieră al acestei firme scăzând considerabil, aproape jumătate din valoare, în ultimele trei luni. Pe ansamblu, Musk a vândut până acum acțiuni Tesla în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Pe tot acest fond de confuzie, Musk a lansat un sondaj, pe platformă, întrebând dacă să rămână sau nu în fruntea twitter. A făcut-o din Qatar, unde a fost fotografiat la tribuna oficială, împreună cu ginerele fostului președinte Trump, Jared Kushner. El a mai spus că toate măsurile majore luate de-acum încolo la Twitter vor fi supuse votului public. „Problema nu este de găsit un lider, ci de găsit un lider care va menține Twitter în viață” - a spus Musk. El a argumentat că nimeni nu-și dorește o astfel de misiune, că nu există un succesor. Și în ciuda faptului că sondaje pe un Internet, plin de voci fictive și sisteme robotizare de influențare, sunt dubioase, 57.5% dintre participanți au spus că Musk ar trebui să plece de la conducerea rețelei, ceea ce conform propriilor sale promisiuni ar trebui să se și întâmple.

Până acum Musk nu a reacționat, în afară de critici aduse presei că neglijează situația imigrației ilegale de la frontiera cu Mexicul.

### Vezi și... ### Presa despre o Cupă Mondială fără alcool și cum marile firme părăsesc Twitter-ul lui Musk