Erevanul raportează un armistițiu cu Azerbaidjanul, neconfirmat deocamdată de acesta

Păduri incendiate din cauza bombardamentelor azere de la granița cu Armenia, 14 septembrie, 2022.

O înaltă oficialitate armeană a declarat că s-a căzut de acord asupra unei încetări a focului cu Azerbaidjanul, după două zile de lupte grele legate de disputa veche de decenii dintre cele două foste republici sovietice caucaziene învecinate asupra regiunii Nagorno-Karabah.

Secretarul Consiliului de securitate al Armeniei, Armen Grigorian, a declarat televiziunii armene că „mulțumită implicării comunității internaționale s-s ajuns la o înțelegere de încetare a focului” și că armistițiul este în vigoare de mai multe ore.

Ceva mai devreme, ministerul armean al Apărării anunțase că luptele de la granița cu Azerbaidjanul au încetat. Cu toate acestea, nu au existat informații din Azerbaidjan despre încetarea celor mai sângeroase lupte dintre cele două țări din 2020 încoace.

La Erevan în schimb, mii de persoane au ieșit în stradă pe 14 septembrie cerând demisia premierului Nikol Pașinian pe care l-au acuza că are o atitudine conciliantă față de Azerbaidjan. Protestul aparent spontan pare să fi fost cauzat de cele declarate de Pașinian în Parlament pe 13 septembrie, anume că e gata să „ia decizii dificile de dragul păcii”.

### Vezi și... ### Liderii mondiali cer încetarea imediată a luptelor dintre Armenia și Azerbaidjan