Europa trebuie să se reînarmeze în fața noilor amenințări, spune ministrul german al apărării

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, vorbește cu presa după ce a depus flori pe memorialul „Eroilor Maidan” din Piața Maidan din Kiev, pe 21 noiembrie 2023.

Europa trebuie să se grăbească pentru a se asigura că se poate apăra mai bine, deoarece noi amenințări militare ar putea apărea până la sfârșitul deceniului, spune ministrul german al apărării, relatează Reuters.

Rusia își crește considerabil producția de arme pentru a-și susține invazia în Ucraina, amenințând în același timp statele baltice, Georgia și Moldova, a declarat Pistorius pentru Welt am Sonntag.

Pistorius spune că Europa trebuie să se angajeze mai mult pentru a-și asigura securitate pe propriul continent, în timp ce aliatul său în materie de securitate, Statele Unite, își îndreaptă atenția mai mult spre Indo-Pacific.

„Noi, europenii, trebuie să ne angajăm mai mult pentru a asigura securitatea pe propriul nostru continent”, a spus Pistorius, menționând totuși că ar fi nevoie de timp pentru ca regiunea să își crească propria producție de arme.