Ex-ministrul de interne Recean, numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității

Dorin Recean pe când era ministru de interne. Imagine de arhivă

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe fostul coleg din guvernele Filat și Leancă Dorin Recean consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale. Totodată, fostul ministru de interne va exercita și funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Dorin Recean își va începe mandatul de consilier prezidențial din 7 februarie, se spune în comunicatul președinției.

Funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale a rămas vacantă în vara trecută, după ce Ana Revenco, care a exercitat-o, a fost numită ministru al afacerilor interne, Revenco deținuse și funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Dorin Recean a exercitat funcția de ministru al afacerilor interne în perioada 2012-2014, când a fost coleg în echipa guvernamentală cu Maia Sandu, care s-a aflat în funcția de ministru al educației. El a spus că a contribuit la reformarea poliției, la liberalizarea regimului de vize cu UE, a schimbat uniforma polițiștilor și metodele de lucru. Totodată, Recean a avut un rol împortant în scandalul generat de accidentul la vânătoarea din Rezervația „Pădurea Domnească”, fiind primul oficial care a vorbit despre dosarul de la Interpol al oligarhului Vladimir Plahotniuc.