Facebook ar fi acordat prioritate „câștigurilor materiale față de siguranța utilizatorilor săi”, spune o avertizoare de integritate

Frances Haugen

Avertizoarea de integritate Frances Haugen, în vârstă de 37 de ani, fost manager de produs al echipei de integritate civică a companiei Facebook, depune mărturie la o audiere despre siguranța pe internet în fața unui comitet al Senatului american. Ea a dezvăluit documente despre care spune că dovedesc că Facebook ar fi acordat în mod repetat prioritate „câștigurilor materiale față de siguranța utilizatorilor săi”.

Haugen va depune mărturii specifice despre cercetările companiei asupra efectelor asupra sănătății mintale a tinerilor utilizatori ai rețelei Instagram. Facebook a respins afirmațiile, spunând că a cheltuit sume importante de bani pentru siguranță. Mărturia vine la o zi după o întrerupere masivă a serviciilor companiilor Facebook, Instagram , WhatsApp și Messenger, întrerupere care a afectat miliarde de utilizatori la nivel global și a provocat prabușirea acțiunilor Facebook pe burse.