Farmaciile, alimentarele, transportul public și poșta pe timp de epidemie și stare de urgență

Pe străzile din Chișinău au apărut mai multe panouri informative despre măsurile de prevenire a coronavirusului. Iar străzile sunt neobișnuit de pustii. 

Șoferul unui troleibuz poartă mască de protecție - acestea au devenit obligatorii pentru șoferii și taxatorii din transportul public, după decretarea codului roșu de urgență sanitară.

Un copil cu mască și mănuși de protecție la o farmacie din Chișinău.
 

Polițiștii supraveghează ordinea publică pe străzile din Chișinău. Zilele acestea sunt neobișnuit de mulți polițiști și carabinieri în stradă.
 

Dezinfectant și mănuși de protecție la intrarea într-un magazin alimentar din Chișinău, după decretarea stării de urgență în legătură cu epidemia de coronavirus.
 

Dezinfectantul a devenit obligatoriu și la intrarea în farmacii.
 

Măștile, la fel ca și mănușile de protecție lipsesc din farmacii. 
 

O tânără cu mască vine la o farmacie din Chișinău

Farmaciile nu duc lipsă de clienți, deși fluxul acestora a scăzut față de zilele trecute. În interior intră doar câteva persoane, rândul e afară, cu respectarea distanței de un metru.
 

În fața unui oficiu poștal din Chișinău oamenii stau la rând păstrând distanța de minim un metru, așa cum recomandă și un afiș postat pe ușă. Intră doar un număr limitat de persoane, iar la intrare e obligatorie dezinfectarea mâinilor. 
 

Oamenii au venit la un oficiu poștal din Chișinău pentru a plăti facturile, pentru a trimite sau primi corespondența, iar pensionarii - pentru a-și ridica pensiile.
 

Șoferul unui troleibuz poartă mască de protecție, după decretarea stării de urgență în legătură cu extinderea epidemiei de coronavirus.
 

Pasager într-un troleibuz din Chișinăul, în plină epidemie de coronavirus.

Afișul de la casa de marcat al unui supermarket avertizează asupra necesității păstrării distanței sociale de un metru.
 

Rafturile magazinelor, care se golesc rapid zilele acestea, sunt completate de angajații. Unele magazine au afișat chiar reduceri și prețuri promoționale, după ce zilele trecute mai mulți cumpărători au semnalat că anumite rețele au majorat nejustificat prețurile. . 
 

Angajații unui supermarket completează rafturile care se golesc rapid zilele acestea.
 

Dezinfectantul a devenit obligatoriu la intrarea în orice farmacie, magazin alimentar sau la poștă. La fel și masca și mănușile pentru angajați. În incintă nu pot intra decât câteva persoane. Afară se face coadă, iar oamenii sunt îndemnați să păstreze „distanța socială” de minim un metru.