FC Köln cere eliminarea cluburilor din Belarus din competiții

Galeria și mascota echipei de fotbal FC Köln

Clubul german din Bundesliga FC Köln din Germania a cerut UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, să elimine cluburile de fotbal din Belarus din toate competițiile europene din cauza sprijinului acordat de Minsk invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina.

Clubul a declarat într-o scrisoare publicată pe 21 iulie că „pur și simplu nu este suficient” ca cluburile din Belarus să își joace meciurile de acasă pe teren neutru și că acestea ar trebui eliminate din competiții. Scrisoarea cerea „o acțiune decisivă” din partea UEFA, spunând că FC Köln ar putea înfrunta un club din Belarus în play-off-ul Ligii Conferințelor Europa în luna august, având în vedere că există patru cluburi de fotbal din Belarus - FC BATE Barysau, FC Homel, FC Shahtior Salihorsk și FC Dinamo Minsk - în turul de calificare. În scrisoare se arată că „susținerea masivă a războiului de invazie rusă în Ucraina de către Belarus nu este doar împotriva valorilor și normelor FC Köln, ci și împotriva celor ale întregului sport”.

În scrisoare se mai afirmă că, din acest motiv, clubul cere UEFA „să urmeze recomandarea CIO [Comitetul Olimpic Internațional] și să excludă nu numai echipele rusești, ci și pe cele din Belarus, din toate competițiile europene cu efect imediat”.

### Vezi și... ### Oficial CIO: Atleții ruși și belaruși riscă să fie interziși la Olimpiada de la Paris 2024