Festival LGBTQ la Berlin: „Uniți în iubire!”

Marșul LGBTQ Christopher Street Day de la Berlin, 23 iulie 2022

Camera inferioară a Parlamentului german (Bundestag) și mai multe ministere federale din capitala germană au arborat steaguri curcubeu, simbol al comunității LGBTQ+ și al toleranței în general.

Președinta Bundestagului Bärbel Bas a declarat într-un mesaj video că prin arborarea steagului curcubeu, Parlamentul Garmaniei vrea să arate lumii „steagul toleranței și al diversității”, și că „gay-i, lezbienele, bisexualii, trans-sexualii și inter-sexualii sunt o parte valoroasă a țării noastre”.

Arborarea steagurilor curcubeu a fost prilejuită de festivalul LGBTQ+ cunoscut la Berlin sub numele de Christopher Day Street, la care participă sâmbătă sute de de mii de persoane.

Christopher Street Day este o demonstrație anuală ținută în mai multe orașe europene, care comemorează evenimentele despre care se spune că au generat mișcarea de emancipare a minorităților sexuale.

E vorba de o serie de proteste spontane, soldate cu ciocniri violente între activiști și forțele de ordine, după ce în zorii zilei de 28 iunie 1969, poliția din New York a luat cu asalt barul gay Stonewall de pe Christopher Street din Greenwich Village.