Fly One se pregătește să opereze de la Băneasa cursa Chișinău - București

Compania aeriană charter Fly One negociază cu Aeroportul Băneasa din nordul Bucureștiului, care se redeschide după 9 ani, să opereze de acolo ruta Chișinău – București, a declarat directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, la Radio România Actualități. Aeroportul modernizat se deschide pe 1 august.

Dorobanțu a precizat că pentru moment sunt trei companii interesate să opereze de pe aeroportul Băneasa: Ryanair, noua companie românească de charter Air Connect și Fly One.

Aerportul Băneasca are avantajul de a fi mult mai aproape de București și accesibil. Mai mult, a mai spus Dorobanțu, spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră.

CompaniaAirConnect și-a anunțat lansarea recent și își propune să opereze curse aeriene de tip charter. În spatele acesteia se află un fost director de la Blue Air, care în urmă cu nouă ani a fost implicat în cumpărarea Blue Air de la omul de afaceri Nelu Iordache, și mai mulți acționari în directă legătură cu omul de afaceri Dorin Ivașcu, care controlează Aeroportul Tuzla și care a fost șef birouri externe ale Tarom în perioada comunistă.