Forțele rusești au capturat alte două orașe la sud de Lisiceansk

Distrugeri provocate de bombardamente în orașul Lisiceansk

Forțele rusești au capturat alte două așezări la sud de orașul-cheie Lisiceansk din Donbas, în timp ce și-au continuat încercările de a izola complet ultimul „buzunar” de rezistență ucraineană din regiunea Luhansk.

Performanța militară îmbunătățită a Rusiei în zonă a fost probabil rezultatul consolidării recente a trupelor și a utilizării intense a focului de artilerie, a estimat ministerul britanic al apărării în buletinul său zilnic de informații.

Guvernatorul militar din Luhansk, Serhii Haidai, a declarat joi, 23 iunie, că satele Loskutivka și Rai-Oleksandrivka, la sud de Lisiceansk și Severodonețk, au căzut în mâinile rușilor, dar a adăugat că forțele ucrainene continuă să reziste în Severodonețk și în așezările din apropiere, Zolote și Vovcioiarivka.

Hayday a declarat că forțele ucrainene se confruntă cu atacuri de artilerie „masive” și neîncetate în Lisiceansk.

Lupta pentru Severodonețk și Lisiceansk „intră într-un fel de apogeu înfricoșător”, a declarat Oleksii Arestovici, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Cu toate acestea, serviciile de informații britanice au notat în buletinul său că eforturile Rusiei de a realiza o încercuire mai profundă pentru a cuceri vestul regiunii Donețk rămân în impas.