Forțele ucrainene continuă să avanseze în zona Liman, în vreme ce pierderile rusești cresc

Pion, tun autopropulsat în regiunea Donețk

Armata ucraineană afirmă că forțele sale și-au continuat înaintarea în regiunea Donețk, la o zi după ce au preluat controlul deplin asupra orașului strategic Liman din estul țării, în timp ce Rusia continuă să înregistreze numeroase pierderi.

Serhi Cerevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că trupele ucrainene au eliberat așezarea Torske, în apropiere de Liman, pe 2 octombrie și că lovesc cu artileria unitățile militare ruse din Kreminna, în regiunea Luhansk. Între timp, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat la 3 octombrie că Rusia a pierdut 320 de soldați în ziua precedentă, majoritatea în direcțiile Kramatorsk și Bakhmut.

### Vezi și... ### Volodimir Zelenski: Orașul Liman este acum „complet eliberat” de forțele rusești

Ucraina spune că, în total, Rusia a pierdut mai mult de 60.400 de soldați de la începutul invaziei sale în februarie. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat luna trecută că pierderile rusești se ridică la 5.937 de morți. Niciuna dintre aceste cifre nu a putut fi verificată în mod independent. La 3 octombrie există, de asemenea, informații că trupele ucrainene au recucerit localități de-a lungul malului vestic al fluviului Dnipro, în sudul Ucrainei.

Amploarea avansului ucrainean nu a fost confirmată, Kievul păstrând o tăcere aproape totală cu privire la situația din zonă. Cu toate acestea, bloggeri militari ruși vorbesc despre o înaintare a tancurilor ucrainene pe zeci de kilometri de teritoriu de-a lungul malului râului.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Duma de stat aprobă în unanimitate anexarea celor patru regiuni ucrainene