Fosta deputată socialistă Alla Dolință, vizată în unul dintre dosarele penale ale lui Dodon

Colaj foto - fosta deputată socialistă Alla Dolință și fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon, escortat de mascați la judecătorie

Procuratura Anticorupție a efectuat joi, 8 septembrie, percheziții la domiciliul și automobilele fostei deputate socialiste Alla Dolință. Potrivit acuzatorilor, Dolință este vizată într-o cauză penală în care este cercetat și fostul președinte Igor Dodon, învinuit pe mai multe capete de acuzare, inclusiv de corupție și trădare de patrie.

Nu este clar în care dintre dosarele penale ale fostului președinte este vizată Dolință. Procurora Mariana Cherpec a refuzat să ofere această informație, invocând „secretul anchetei”.

„La acest moment fostului deputat nu i-a fost atribuită nici o calitate procesuală, acesta urmează să fie citat și audiat de către procurori”, se precizează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

### Vezi și... ### Dodon rămâne în arest la domiciliu. Procurorii i-ar putea înainta noi învinuiri

La mijlocul lunii iulie, deputata aleasă pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, a renunțat la mandatul de parlamentar motivându-și decizia prin dezacordul „cu metodele, conceptul și retorica atât a conducerii, cât și a partidului” față de războiul din Ucraina.

Alla Dolință s-a aflat în fotoliul de parlamentară din 2014 până în 2022, a fost aleasă pe listele Partidului Socialiștilor și a făcut parte din Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

Potrivit jurnaliștilor de investigație de la rise.md, Alla Dolință a fost printre cei „mai importanți finanțatori ai formațiunii”, familia ei a deținut și clădirea actualului sediu central al socialiștilor și a condus fundația de binefacere a socialiștilor „Soluția”.

### Vezi și... ### PSRM pierde un deputat din cauza poziției partidului față de războiul din Ucraina