Fostul ambasador belarus în Slovacia, Ihar Liașcenia, arestat la Minsk

Fostul ambasador al Minskului în Slovacia, Ihar Liașcenia

Autoritățile din Belarus l-au reținut pe fostul ambasador al Minskului în Slovacia, Ihar Liașcenia, care a susținut în mod deschis protestele publice de după alegerile prezidențiale de anul trecut și a contestat rezultatele oficiale ale scrutinului. Un grup de voluntari beloruși, implicați în localizarea deținuților, l-a enumerat pe fostul ambasador printre cele câteva zeci de persoane deținute în celebrul centru de detenție Akresțina din Minsk.

### Vezi și... ### Julie Fisher: Statele Unite continuă să ceară „un dialog incluziv” în Belarus care să „conducă la noi alegeri”

Fostul diplomat a fost arestat cu o zi în urma după o razie efectuată asupra locuinței sale. Nu este clar de ce a fost percheziționat domiciliul său și cu ce acuzații a fost reținut. Ambasadorul a fost îndepărtat din funcție, anul trecut, în luna septembrie. El își dăduse demisia din funcția de trimis al Belarusului la Bratislava la 18 august, după ce a susținut public mitingurile pro democrație care cereau un nou scrutin prezidențial organizat potrivit standardelor democratice internaționale.