Fostul kickboxer Andrew Tate, arestat la București într-un caz de trafic de persoane și viol

ROMANIA-HUMAN TRAFFICKING/ANDREW TATE

Procurorii români au cerut unui tribunal din București prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru Andrew Tate, după ce acesta a fost reținut într-un caz de trafic de persoane, viol și crimă organizată, relatează agenșia Reuters.

Tate, un fost kickboxer profesionist, și fratele său Tristan au fost reținuți joi pentru 24 de ore împreună cu doi suspecți români, au declarat procurorii unității anti-crimă organizată într-un comunicat dat publicității după percheziționarea proprietăților celor doi frați din București.

Andrew și Tristan Tate au refuzat să facă declarații joi, dar avocatul lor a confirmat că au fost reținuți.

Procurorii au spus că frații Tate au fost cercetați penal din aprilie.

„Cei patru suspecți sunt bănuiți că au creat un grup de crimă organizată cu scopul de a recruta, adăposti și exploata femei pe care le-au forțat să creeze conținut pornografic pentru site-uri web specializate contra cost și ar fi câștigat sume importante de bani”, au declarat procurorii într-un comunicat joi seara.

Procurorii au mai spus că au găsit șase femei ce fuseseră exploatate sexual de suspecți.

Tate e născut în Statele Unite și are cetățenie americană și britanică. Foreign Office (ministerul de Externe al Marii Britanii) a făcut cunoscut vineri că nu a fost contactat pentru asistență consulară în acest caz.

O notorietate dubioasă: misoginism și instigare la ură

Andrew Tate ș-a câștigat notorietatea prin comentariile sale misogine și prin discursurile instigatoare la ură. El a susținut că femeile ar fi parțial responsabile pentru că sunt violate și că și că aparțin bărbaților.

O serie de platforme de socializare l-au interzispe Tate, inclusiv Twitter, dar contul său a devenit din nou activ în noiembrie, după ce Twitter a fost preluat de Elon Musk. Într-unul dintre tweet-urile sale după întoarcerea sa pe platformă, Tate a spus că a zburat în California pentru a-i spune lui Musk că este „o legendă”.

Tate pare să fi postat vineri un mesaj pe un Twitter în care a sugera că are în continuare acces la telefon și la rețelele de socializare în timp ce se afla în arest.

„Oricine are acces la contul său poate să posteze”, a spus un reprezentant al unității anti-crimă organizată din România, după ce a fost întrebat cum e posibil ca Tate să scrie pe Twitter în arest.

Thunberg: „asta se întâmplă când nu-ți reciclezi cutiile de pizza”

În timpul acestei săptămâni, Andrew Tate a avut o conversație în contradictoriu cu activista de mediu suedeză Greta Thunberg, între alte printr-un videoclip în care îi cere cuiva care nu e în cadru să-i aducă o pizza și să se asigure că e ambalată într-o cutie „nereciclată”.

În urma speculațiilor online că marca de pizza de pe cutia prezentată în videoclip ar fi ajutat poliția să confirme prezența lui Tate în România, Thunberg a glumit pe Twitter spunând: „asta se întâmplă când nu-ți reciclezi cutiile de pizza”.

Cu toate acestea, reprezentantul procuraturii ă a spus că arestarea lui Tate nu are nici o legătură cu cutia de pizza, și a fost făcută în urma unei investigații de mai multe luni.

Tate, un fost concurent la reality show-ul „Big Brother” din Marea Britanie, conduce o așa-numită „Hustler's University”, ce pretinde că are peste 160.000 de abonați care plătesc pentru conținut legat de cripto-monede, investiții și afaceri, relatează agenția Reuters.