Campionul olimpic Viktor Petrenko, demis după ce a participat la un eveniment în Rusia 

Tatiana Navka și Viktor Petrenko în cadrul spectacolului care a avut loc la Megasport Arena

Campionul olimpic Viktor Petrenko a fost demis din funcția de vicepreședinte al Federației ucrainene de patinaj artistic (UFFK) și dat afară din organizație pentru că a participat în Rusia la un eveniment organizat de soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Tatiana Navka.

Membrii federației au fost „indignați” de decizia lui Petrenko de a participa la spectacolul pe gheață al lui Navka, Floarea stacojie, care a început în orașul rusesc Soci la 1 iulie și este programat să se încheie la 30 septembrie, a precizat UFFK într-un comunicat.

„Fostul atlet a luat această decizie rușinoasă a sa în ciuda războiului pe scară largă pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei pentru a cincea lună”, se arată în declarație. „Miile de civili ucraineni, inclusiv sute de copii, uciși și torturați de agresor, loviturile masive cu rachete asupra orașelor și satelor noastre și distrugerea totală a caselor oamenilor nu l-au oprit pe Viktor Petrenko să intre pe patinoar... pentru a performa într-o echipă cu susținători ai acestui război oribil".

Comitetul Național Olimpic al Ucrainei a condamnat, de asemenea, participarea lui Petrenko la spectacol, numindu-l „inacceptabil”.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Putin facilitează obținerea cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii