România văzută din aer

Fotografii aeriene arată trecutul României și secretele ei ascunse.

O cabană la baza „Pietrei singuratice” din județul Harghita, în estul Transilvaniei.​

Hermes, zeul grec al comerțului, călătoriei și hoției, dansează pe un colț al unei clădiri din Timișoara, care datează din 1909.

Șarlota, un sat circular construit de coloniști germanici la finele secolului al 18-lea sub numele Charlottenburg, aflat în județul Timiș. În Banat, acest sat circular este o excepție, fiindcă toată regiunea a fost proiectată sub inflența habsburgică a barocului în care totul era pătrat sau dreptunghi.

O căruță trasă de cai, pe un câmp din apropiere de Miercurea Ciuc. Aproape o treime dintre români lucrează azi în agricultură, dar industria bazată pe tehnologie este responsabilă pentru creșterea economică susținută.

Închisoarea Doftana, unde tânărul Nicolae Ceaușescu a petrecut doi ani încarcerat pentru „activități comuniste” către finele anilor 1930. Închisoarea a fost transformată în muzeu în timpul regimului comunist, dar astăzi este abandonată.

Camioane care circulă pe un drum îngust de munte în apropiere de Brașov.

Cazinoul din Constanța într-o rază de lumină a apusului de soare. Capodopera în stil Art Nouveau a fost bombardată în ambele războaie mondiale, înainte să fie utilizată pentru propaganda comunistă. Astăzi, cazinoul este gol, iar autoritățile nu ajung la un consens despre cum ar trebui restaurat.

Satul Biertan, în centrul țării, împreună cu biserica sa fortificată.

Biserici frotificate, precum aceasta din Hărman, pot fi găsite în 150 de sate din Transilvania.

O biserică fortificată în satul Axente Sever. Astfel de biserici au fost construite mai ales pentru a proteja sătenii creștini de repetatele invazii turcești care au început în anii 1300.

Un bust masiv al regelui Decebal se găsește sculptat într-o stâncă de la frontiera dintre Serbia și România. Începând cu 1994, o echipă de 12 sculptori a petrecut 10 ani dinamitând și sculptând statuia la comanda omului de afaceri Iosif Constantin Drăgan.

Cetatea în formă de stea din Alba Iulia. A fost construită la începutul anilor 1700 în timpul monarhiei de Habsburg.

Castelul Peleș, un monument arhitectural al României, a fost inaugurat în 1914. Stilul unic al castelului se datorează, în parte, unei echipe internaționale de constructori. Regina care a supravegheat construcția nota: „italienii erau zidari, românii construiau terasele, (romii) erau necalificați. Albanezii și grecii lucrau în piatră, nemții și ungurii erau tâmplari. Turcii făceau cărămizi, inginerii erau polonezi și sculptorii erau cehi. Francezii desenau, englezii măsurau, așa că puteai vedea sute de costume naționale și auzi 14 limbi în care vorbeau, cântau, înjurau și se certau”.

Un cioban își mână turma la păscut lângă râul Albești, în estul României.

Sinagoga în ruină din Constanța. Persecutarea violentă a evreilor din România data de secole, dar, după ce regatul român s-a aliat cu Germania nazistă, evreii au fost omorâți în masă. Un raport arată că numai Germania a ucis mai mulți evrei decât România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Populația de evrei a scăzut dramatic și în timpul comunismului, comunitatea numărând doar 3200 de membri la recensământul din 2011.

Castelul Bran, promovat în mod eronat de regimul comunist drept casa lui Vlad Țepeș, Darcula, un domnitor devenit celebru pentru tragerea în țeapă a soldaților turci pe post de avertisment pentru armatele otomane.

Mitul că Vlad Țepeș ar fi locuit la Bran a alimentat interesul printre fanii poveștilor cu vampiri. Personajul din romanul lui Bram Stoker împarte numele, dar nimic altceva cu personajul istoric.

Castelul Corvinilor, o construcție gotică preferată în rândul investigatorilor de fenomene supranaturale. După ce a petrecut trei nopți aici în 2007, o echipă de filmare din Marea Britanie a ajuns la concluzia că vântătoarea de fantome a fost „neconcludentă”.

Un cavaler pe una din turlele Castelului Corvinilor.

Podul feroviar Anghel Saligny pe drumul dintre Constanța și București. Cu o lungime de 2,6km, era cel mai lung pod al Europei la inaugurarea din 1895.

Biserica din lemn de la Surdești. Turla are o înălțime de 72 de metri. Legenda spune că așa ar fi ajuns rugăciunile enoriașilor mai repede în ceruri.

Biserica Sfinții Arhangheli din satul Rogoz. În Maramureș, tradiția bisericilor din lemn datează de secole. Din păcate, circa două treimi au fost distruse în incendii.

Palatul Parlamentului, în centrul Bucureștiului. Clădirea mamut a fost comandată de cuplul Ceaușescu, executat după un proces sumar în 1989. Factura la căldură și electricitate era bănuită a costa șase milioane de dolari în anii 2000.

Orașul Râșnov într-o dimineață de primăvară.

Cruce cu Isus Hristos pe un deal deasupra orașului Anina.

O turmă de oi în apropierea unei case izolate din județul Maramureș.

Arcul de Triumf din București. A fost construit după ce România și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman în 1877.