Fotografiile săptămânii | Arșiță, secetă și apă sfințită

Poliția reținând un susținător al fostului prim-ministru pakistanez și lider al opoziției, Imran Khan, la o demonstrație care a avut loc în Peshawar. Khan a fost arestat și condamnat la trei ani de închisoare pe 5 august.

Un băiat ține o fotografie în timp ce rudele și prietenii soldaților ucraineni și prizonierilor de război dispăruți participă la un protest în Piața Independenței din Kiev, pe 4 august. Ucrainenii le cer autorităților să le găsească și să le salveze rudele din captivitatea rusă.

Locul unei alunecări de teren în stațiunea Shovi din Georgia văzut din elicopter, pe 4 august.

Muzică și dansuri populare ucrainene pe dealul Sf. Volodimir din centrul Kievului, pe fondul invaziei în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia.

Copiii afgani aducând apă acasă, pe un drum dintr-un sat din provincia Parwan.

O fată iraniană se răcorește la o fântână arteziană în timpul căldurii toride din Teheran.

Lună plină numită și Luna Sturionului răsare deasupra orașului Skopje pe 1 august.

Fațada unei clădiri guvernamentale a fost avariată în Kiev, în urma atacurilor rusești cu drone, 2 august 2023.

Emblema sovietică a fost dată jos de pe scutul Monumentului Patriei-Mamei din Kiev.

O superlună cunoscută sub numele de Luna Sturionului se ridică în nori în spatele unei statui a unui înger fixată pe vârful Coloanei Alexandru din Piața Palatului din Sankt Petersburg, Rusia, pe 1 august.

Un băiat se joacă la marginea râului Naguman, la periferia orașului Peshawar, Afganistan.

Rudele îl plâng pe unul dintre gardienii uciși de oameni înarmați neidentificați care i-au împușcat pe cei doi polițiști care asigurau protecția unei echipe de vaccinare împotriva poliomielitei, în Quetta. Pakistanul este una dintre cele trei țări la nivel mondial, alături de Afganistan și Nigeria, iunde poliomielita este endemică.

O imagine realizată cu o dronă arată Castelul Salgo la apus, învăluit de nori, lângă Salgotarjan, Ungaria.

Un copil se joacă cu o mașinuță cu telecomandă în timpul audierii lui Andrew Tate și a fratelui său Tristan la Curtea de Apel București. Andrew Tate, un influencer controversat pe rețelele de socializare, este acuzat în România de viol, trafic de ființe umane și întemeierea unei grupări criminale pentru exploatarea sexuală a femeilor, a făcut apel împotriva deciziei instanței de a-l ține pe el și pe fratele său în arest la domiciliu pe durata procesului.

Preoții stropesc cu apă sfințită în cadrul unei mici procesiuni religioase din 30 iulie menită să facă un „exorcism”, după cum spun participanții, a traseului parcurs de București Pride Parade, care a avut loc cu o zi înainte la București.

Femei cu pancarte pe care scrie „Niciuna în plus” în timpul unei demonstrații împotriva violenței domestice la Sofia, pe 31 iulie. Mitingul a urmat unui șocant caz de violență împotriva unei tinere de 18 ani.

Rudele și apropiații îndoliați poartă sicriul unei victime ucise în atacul sinucigaș cu bombă din 30 iulie din districtul Bajaur din provincia Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan. Gruparea extremistă Statul Islamic-Khorasan (IS-K) a revendicat atacul, care a ucis cel puțin 54 de persoane și a rănit alte 100 la un miting politic.

Dependenți de droguri într-un centru afgan de reabilitare și tratament antidrog din districtul Tahta Pul din provincia Kandahar

Camioane armenești care transportă ajutor umanitar pentru regiunea separatistă Nagorno-Karabah sunt blocate nu departe de un punct de control azer instalat la intrarea în coridorul Lacin, singura legătură terestră a Karabahului cu Armenia, pe 30 iulie. Drumul a fost blocat de Azerbaidjan. acum mai mult de șapte luni.

Un bărbat afgan vinde dulciuri pe marginea drumului din Kabul.