Fotografiile săptămânii | De la „operațiunea antitero” din Nagorno-Karabah la protestele din Bulgaria și România

Proteste la Erevan față de modul în care guvernul armean a gestionat situația din Nagorno-Karabah, după ce Azerbaidjanul a lansat o „operațiune antiteroristă” în regiunea separatistă, 20 septembrie 2023.

Salvatori ucraineni, după un atac rusesc cu rachete asupra unei zone rezidențiale din Kiev, 21 septembrie 2023.

Tractoarele fermierilor bulgari, parcate pe un câmp în apropiere de capitala Sofia, în timpul protestului față de ridicarea interdicției la importul de cereale din Ucraina, 23 septembrie 2023. Fermierii au reușit să determine guvernul să interzică importul semințelor de floarea-soarelui din Ucraina și să introducă anumite cote la importurile de cereale ucrainene. 

Mineri și membri ai sindicatelor din Bulgaria țin cruci de lemn în timpul unui protest în fața parlamentului bulgar, la Sofia, pe 19 septembrie. Câteva mii de mineri și membri ai sindicatelor bulgare s-au adunat pentru a cere un viitor energetic clar și sigur pentru Bulgaria.

Într-un atelier de prelucrare a tablei, la Kabul, 19 septembrie 2023.

Americanii eliberați din Iran sunt îmbrățișați de membrii familiilor lor, după sosirea pe aerodromul Davison Army Airfield din Fort Belvoir, statul Virginia din SUA, la 19 septembrie. Aceștia au fost eliberați în cadrul unui acord de schimb de prizonieri între Statele Unite și Iran.

Băieți afgani, studiind la orfelinatul Sheikh Zayed din Kandahar, 19 septembrie 2023.

Ciocniri între poliție și protestatarii armeni care au venit în fața guvernului de la Erevan să ceară demisia premierului Nikol Pașinian, la 19 septembrie, după ce Azerbaidjanul a lansat o ofensivă militară în regiunea separatistă Nagorno-Karabah populată preponderent de etnici armeni. 

Într-un adăpost, în timpul bombardamentelor din Stepanakert, capitala regiunii separatiste Nagorno-Karabah, la 20 septembrie.

Un pescar, la apusul soarelui, pe o plajă din stațiunea rusă Soci de la Marea Neagră, 18 septembrie 2023.

Bărbați uzbeci lucrează la un punct de primire a bumbacului, în apropierea capitalei Tașkent.

Un bărbat se plimbă de-a lungul unui drum distrus de inundațiile puternice de la Astara, un oraș din nord-vestul Iranului, în apropiere de granița cu Azerbaidjanul. 

Bărbați îmbrăcați în costume romane antice țin torțe în timpul spectacolului Justinian și Theodora, care a avut loc în cadrul Festivalului Ulpiana, la situl arheologic omonim, de lângă Priștina, capitala Kosovo.

Bărbați care lucrează la acoperișul unei case, înainte de ploaie, la periferia orașului Pristina.

Un teckel deghizat ca un leu se plimbă pe podium în timpul unui festival al teckelilor la Sankt Petersburg, Rusia, 16 septembrie 2023.

Ofițeri de poliție rețin un manifestant în timpul protestelor antiguvernamentale din Erevan, la 22 septembrie.

Salvatori kirghizi testează o pernă de salvare în caz de incendiu, în timpul unui exercițiu antiterorist în apropiere de Bișkek.

Un ofițer al poliției de penitenciare din România suflă într-o trompetă de plastic, în timpul unui protest al sindicatelor funcționarilor publici, în fața Ministerului de Finanțe din București.