În Franța continuă protestele împotriva restricțiilor anti-covid

Imagini de la protestele din Franța

Peste 200.000 de protestatari au mărșăluit sâmbătă, 7 august, în marile orașe din Franța, într-un al patru-lea weekend consecutiv de demonstrații pentru a denunța regulile care îi obligă pe oameni să se vaccineze anti -COVID-19 împotriva voinței lor.

Protestatarii se opun legislației susținute de președintele Emmanuel Macron, menită să contribuie la stoparea celui de-al patrulea val COVID-19 care se răspândește în Franța și să contribuie la menținerea redresării economice a țării.

Protestatarii acuză legislația că le-a încălcat libertățile, prin faptul că cere permise de sănătate care să dovedească vaccinarea sau un test negativ recent lucratorilor din domeniul sănătății, învătămîntului și celor care vor sa intre în restaurante, săli de cinematograf și alte locuri publice. Protestatarii au purtat lozinci pe care scria „Nu dictaturii” și au scandat „Macron, nu vrem permisul tău de sănătate”.

Ministerul de Interne a spus că la proteste au participat aproximativ 237.000 de persoane. La Lyon, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii. Permisele de sănătate sunt necesare din 21 iulie pentru a intra în așezăminte culturale precum cinematografele și muzeele, pentru piscine sau cluburi de noapte.

Începând de luni, 9 august, cerința va fi extinsă pentru a include restaurantele, accesarea tratamentului de urgență într-un spital sau călătoria cu trenul si avionul.