Franța permite permutarea certificatelor Covid din țările non-UE

Paris - protest împotriva extinderii obligativității de a prezenta un certificat Covid, Franța, 7 august 2021.

În Franța, persoanele care au fost vaccinate anti Covid-19 în afara Uniunii Europene dar cu vaccinurile omologate în UE sau de Organizația Mondială a Sănătății, își vor putea „transforma” certificatele naționale în certificate standard, acceptate de autoritățile franceze. Prioritate la preschimbarea acestor certificate vor avea turiștii, după ce Franța a introdus obligativitatea unui certificat Covid pentru a intra în restaurante sau baruri, muzee sau teatre sau pentru a călători cu avionul sau trenul de lungă distanță. Cererea de preschimbare a certificatelor naționale se poate face online.

### Vezi și... ### În Franța, de luni 9 august, se extinde utilizarea certificatului Covid

Certificatul francez, ca cel UE, conține un cod QR cu care se face trimitere la o pagină web, unde este precizat dacă persoana respectivă este vaccinată complet, imună natural sau are un test recent negativ de Covid.

Mai multe țări europene, între care Italia și Austria, au impus deja obligativitatea prezentării unui certificat Covid pentru a participa la anumite activități, mai ales în spații publice închise dar Franța are regulile cele mai stricte.

### Vezi și... ### R. Moldova, mult sub media europeană de vaccinare

Peste tot, aceste restricții au fost dictate de tentativa autorităților naționale de a limita răspândirea variantei Delta a noul coronavirus, care este mult mai contagioasă și în acest moment, dominantă în mari părți din Europa.