Omicron: Franța va interzice călătoriile care nu sunt indispensabile înspre și dinspre Marea Britanie

Franța a anunțat joi că va interzice călătoriile care nu sunt indispensabile înspre și dinspre Marea Britanie, într-o încercare de a reduce răspândirea tulpinei Omicron a coronavirusului de tip nou, despre care experții spun că este pe cale să devină principalul risc de sănătate în lumea întreagă.

Oamenii se știință cred că Omicron se răspândește mai repede decât orice altă tulpină de COVID-19, chiar dacă nu există încă informații precise despre cât este de periculos. În ultimele săptămâni, numărul noilor infectări a crescut spectaculos în Marea Britanie, provocând îngrijorare înaintea sărbătorilor de iarnă. Începând de sâmbătă de la miezul nopții, între Franța și Marea Britanie „oamenii nu vor mai putea călători în scopuri turistice sau profesionale”, se spune într-un comunicat de presă al guvernului francez, citat de AFP.

Marea Britanie a înregistrat miercuri un număr record de cazuri noi de infectare într-o singură zi, anume 78.610, iar savanții prevăd cifre și mai mari din cauza răspândirii tocmai a tulpinii Omicron. Restricții de călătorie pe fondul răspândirii Omicron au anunțat și alte țări ale lumii, din Canada până în Coreea de Sud.