Fără bani în plic și cadouri de Ziua Profesorului

Direcția atenționează că va monitoriza situația din școli și va semnala organelor de drept actele de corupție depistate. 

În ajunul Zilei Profesorului, Direcția educație a primăriei Chișinău a lansat un apel către părinți și cadrele didactice ca elevii să-și felicite dascălii în mod simbolic și să nu fie colectați bani sau alte cadouri, așa cum se obișnuiește în școlile din R. Moldova.

Potrivit autorităților municipale, prin acest obicei părinții și elevii, mai degrabă, le fac un deserviciu dascălilor și le afectează reputația.

Direcția educație face referire și la un ordin emis în martie 2021, prin care se interzic plățile sub orice pretext: taxe de înmatriculare în instituțiile finanțate de la buget, manuale de alternativă, servicii suplimentare la programele de studii, consultații academice, lucrări de reparație, amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ, activități extrașcolare etc.

Direcția atenționează că va monitoriza situația din școli și va semnala organelor de drept actele de corupție depistate.

Pentru sesizări, oamenii sunt îndemnați să apeleze linia verde (022) 20-16-30 sau să expedieze informațiile prin poșta electronică dgetsmun@gmail.com.

Ziua Profesorului se sărbătorește anual pe 5 octombrie, începând cu 1994.