Galerie foto | Cum au fost întâmpinați primii medaliați olimpici de la JO de la Paris pe Aeroportul Chișinău, la revenirea în țară

Echipa R. Moldova la judo iese pe poarta aeroportului. În plan secund - judocanul Mihail Latîșev și antrenorul naționalei - Valeriu Duminica. În prim plan - medaliații cu bronz, Denis Vieru (stânga) și Adil Osmanov. 

Avionul cu sportivii trebuia să aterizeze la ora 19.00. La acea oră, deja se adunase lume pentru a întâmpina sportivii. În imagine - un bărbat cu baloane ce au următoarele inscripții: „ȘSS de lupte A. Doga” și „Denis Vieru campion #1”.

După mai multe amânări, avionul a aterizat pe aeroportul din Chișinău la ora 23.
Zeci de persoane au așteptat afară, neavând voie să intre pe terminal.

În timpul așteptării, elevele Școlii republicane de hipism au prezentat un spectacol cu ​​cai de jucărie și steaguri.

Sportivii au fost întâmpinați cu flori, urale și aplauze.

Denis Vieru de 28 de ani, este primul judocan moldovean care a reușit să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice. Tânărul a câștigat bronzul în categoria de greutate de 66 kg. În finala mică, acesta l-a învins pe francezul Walide Khyar.

Adil Osmanov de 24 de ani, la fel a câștigat medalia de bronz. La categoria sa de greutate, până la 73 de kilograme, Osmanov l-a învins în meciul pentru locul trei pe italianul Manuel Lombardo. Aceasta a fost prima participare a sa la Jocurile Olimpice.

Mihail Latîșev de 20 de ani este cel mai tânăr judocan din istoria R. Moldova care a participat la Jocurile Olimpice. El a fost învins de campionul mondial din ultimii trei ani, georgianul Tato Grigalashvili în 1/16 de finală. 

Pentru bronzul obținut la Paris, Vieru și Osmanov vor primi o recompensă de câte 2 milioane de lei fiecare din partea statului.

Și antrenorul Valeriu Duminică va beneficia de recompensa din partea statului pentru succesele discipolilor săi. Acesta va primi de 3,5 milioane de lei. 

Un bărbat a venit sa întâmpine medaliații cu copii. Întreaga familie a fost îmbrăcată în tricouri printate cu fotografiile lui Vieru și Osmanov.

Zeci de persoane au așteptat câteva ore în fața aeroportului pentru a-și întâmpina campionii.

A venit să întâmpine olimpicii și ministrul Educației, Dan Perciun.

26 de sportivi reprezintă R. Moldova la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Aceștia concurează în zece discipline sportive, dintre care două în premieră – tenis de masă și echitație.

Lotul de judo al R. Moldova, care a obținut 2 medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a revenit în țară. Sportivii au fost întâmpinați la Aeroportul Chișinău cu flori și pancarte cu mesaje de susținere. Pe lângă familie și susținători, a fost prezent și ministrul Educației, Dan Perciun.