Galerie foto | Hramul Chișinăului în imagini

Programul manifestărilor a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Primarul capitalei, Ion Ceban (dreapta), a condus o delegație a municipalității.

Deschiderea oficială a sărbătorii a avut loc imediat după Liturghia hramului de la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”. Pe 14 octombrie, creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea mai este numită în popor „Pocroave”.

Cu mic și mare, la sărbătoare!

Femeie în mulțime cu icoana Acoperământul Maicii Domnului - simbolul sărbătorii.

De fapt, programul festiv a început în ajun, cu un mare concert în Piața Marii Adunări Naționale, la care au participat interpreți locali, dar și din România și Ucraina. 
În seara zilei de 14 octombrie, pe scenă sunt așteptați, între alții, Satoshi, Dara, Magnat&Feoctist, Orchestra fraților Advahov, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Zdob și Zdup, iar invitata specială a concertului este interpreta letonă Laima Vaikule​.

Spectatori la unul din concertele din piața principală a capitalei, sub Arcul de Triumf.

O tânără în straie naționale, cu icoana Acoperământul Maicii Domnului.

Un târg al producătorilor locali s-a deschis pe strada principală a capitalei. Circulația transportului pe Bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt a fost sistată între străzile Serghei Lazo şi Vasile Alecsandri.

Un apicultor îi invită pe trecători să guste din produsele sale.

La taraba cu fructe. „Mmm, ce bună e gutuia!”

Toamna se numără… dovlecii.

La taraba unui producător de vinuri: Hai la ghiurghiuliu de Ialoveni! 

Vânzătoare de salamuri, în așteptarea cumparatorilor.

Nelipsite la târgurile din centrul capitalei sunt și bucatele tradiționale moldovenești.

Un bucătar în haine naționale gătește pui la rotisor.

Capitala își sărbătorește astăzi Hramul cu cântece, dansuri, expoziții și târguri, și cu un mare concert, în cursul serii, în Piața Marii Adunări Naționale. Pe 14 octombrie, Chișinăul marchează și împlinirea a 588 de ani de la prima atestare documentară.