Galerie Foto | Imaginile săptămânii din țările în care transmite Europa Liberă

Teheran, Iran, 25 aprilie: o femeie trece prin fața unui zid pe care e pictat chipul unui copil.

Peshawar, Pakistan, 25 aprilie: Un copil-negustor își așteaptă mușteriii: el vinde plase contra tânțarilor. Pe 25 aprilie a fost ziua internațională de luptă împotriva malaiei.

Kiev, Ucraina, 23 aprilie: Un bărbat ucrainean trece prin fața cimitirului Lisove, în care sunt înmormântați soldații uciși în războiul cu Rusia.

Bișkek, Kârghistan, 24 aprilie. Artiștii iakuți joacă într-un spectacol bazat pe epopeea națională Olonkho. Spectacolul a fost prezentat la Opera din Bișkek - Teatrul de Stat de Operă și Balet din Iakuția a făcut un turneu în Kârghistan.

Erevan, Armenia, 23 aprilie. Armenii participă la marșul anual cu torțe din ajunul Zilei de Comemorare a Genocidului - anul acesta a fost a 109-a comemorare a uciderii în masă a armenilor, din Primul Război Mondial (1915), sub Imperiul Otoman.

Kandahar, Afganistan, 23 aprilie. Un bărbat vinde pâine, pe stradă. Un raport recent al Băncii Mondiale arată o scădere cu 26% față de anul precdent a producției brute din Afganistan - e atribuită în principal reducerii veniturilor fermierilor cu 1,3 miliarde de dolari americani, datorită interzicerii cultivării drogurilor.

Kramatorsk, Ucraina, 21 aprilie. Un soldat ucrainean își îmbrățisează iubita în gara orașului din estul Ucrainei.

Moscova, Federația Rusă, 22 aprilie - Suporterii comuniști depun flori la mausoleul lui Lenin, în ziua nașterii acesuia. Vladimir Ilici Lenin s-a născut pe 22 aprilie 1870.

Mitrovica, Kosovo de Nord, 21 aprilie: Duminica trecută au fost alegeri locale în patru orașe cu populație majoritar sârbă. Prezența la vot a fost de sub 50%, prin urmare, alegerile au fost anulate.

Tblisi, Georgia, 21 aprilie. Protestatari cu steaguri georgiene și europene, în fața Parlmentului de la Tbilisi. Oamenii manifestează împotrova legii „influenței străine”. Mii de georgieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva proiectului de lege, după ce partidul de guvernământ i-a dat initial undă verde, în ciuda disputelor din parlament. Legea a stârnit, de asemenea, proteste în masă când a fost introdusă pentru prima dată anul trecut, determinând guvernul să retragă proiectul de lege.
 

Karachi, Pakistan, 21 aprilie. Un suporter al partidului Pakistan Tehrik-e Insaf (PTI) poartă o mască ce-l înfățișează pe Imran Khan, fostul premier, acum întemnițat. La Karachi a fost o manifestație în care s-a cerut eliberarea acestuia.

Kramatorsk, Ucraina, 21 aprilie. Un soldat ucrainean își ia rămas-bun de la iubită, în gară.

București, România, 22 aprilie. Membri ai comunității evreiești din România, la Templul Coral din București, pentru serviciul religios de Pesah.

Moscova, Federația Rusă, 22 aprilie. Doi bărbați în uniforme de cazaci își fac o fotografie după ce au vizitat, pentru a marca a 154-a aniversare a lui Lenin, mausoleul acestuia din Piața Roșie de la Moscova.

Kabul, Afganistan, 23 aprilie. Autoritățile afgane ard droguri confiscate. În această operațiune, au fost distruse 3.057 de kilograme de substanțe solide și 22.513 litri de substanțe lichide - printre ele, heroină, opium, marijuana, morfină.

Ashgabat, Turkmenistan, 24 aprilie. Ministrul britanic de Externe, David Cameron în vizită la Muzeul Național al Covoarelor.

Rimini, Italia, 24 aprilie. Românul Răzvan-Denis Marc, exercițiu la sol (finala masculină pe aparate) pentru calificarea la Campionatul European de Gimnastică.
 

Skopje, Macedonia de Nord, 24 aprilie. Suporderii VMRO-DPMNE celebrează victoria candidatului prezidențial Gordana Siljanovska-Davkova în turul I din alegerile din Mecedonia de Nord.