Galerie foto | Rachetele rusești au lovit peste noapte un hotel din Harkov, rănind 11 persoane

Intervenție a echipelor de salvatori după ce rachetele rusești au lovit un hotel din Harkov, în seara zilei de 10 ianuarie. Autoritățile locale informează că, în urma atacului, au fost rănite 11 persoane.
Incidentul are loc cu doar câteva săptămâni înainte să se împlinească doi ani de când Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei. Atacurile s-au intensificat brusc, iar Moscova și Kievul se acuză reciproc că provoacă victime civile.(foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Un polițist ajută o femeie care se afla în hotel în timpul atacului.

„Două rachete au lovit un hotel din centrul orașului Harkov. Nu era niciun militar acolo. În schimb, erau 30 de civili, dintre care 11 au fost răniți", a scris primarul Ihor Terehov pe Telegram..(foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

O femeie rănită așteaptă ambulanța. 
Unul dintre răniți este „în stare foarte gravă”, spune primarul orașului..(foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)
 

După cum spun serviciilor de urgență ale statului, în atac au fost răniți angajați ai hotelului și oaspeții, unul dintre ei fiind jurnalist străin. (foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Salvatorii au evacuat 19 persoane, au anunțat serviciile de urgență pe Telegram, distribuind o înregistrare video în care se văd clădiri cu ziduri distruse și ferestre sparte. .(foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Alte câteva clădiri, inclusiv două blocuri de apartamente, au fost, de asemenea, avariate în urma atacului. (foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Oleh Sîniehubov, șeful administrației militare regionale Harkov, spune că hotelul a fost lovit în jurul orei 22:30, pe 10 ianuarie,.de două rachete rusești S-300..(foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Situat la aproximativ 30 de kilometri de granița cu Rusia, al doilea oraș ca mărime din Ucraina a fost supus sistematic unor atacuri aeriene intense și, adesea, mortale. (foto: Serghei Kozlov/EPA-EFE)

Un atac cu rachete rusești a lovit un hotel din Harkov, în nord-estul Ucrainei, la sfârșitul zilei de 10 ianuarie, provocând rănirea a 11 persoane, potrivit autorităților locale.