Galerie foto | Temperaturi de 40 de grade în capitală. Cum se apără chișinăuienii de caniculă

Unui bărbat îi este măsurată tensiunea arterială la unul din corturile anti-caniculă instalate de autoritățile municipale. 

În Chișinău, au fost instalate 16 corturi anticaniculă, unde oamenii pot primi hidratare și asistență medicală, la necesitate.

Apă potabilă este pusă la dispoziția trecătorilor la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Armenească. Potrivit voluntarilor, timp de o oră au oferit 80 de litri de apă. 

 

Temperatura medie în Chișinău în perioada 12 - 16 iulie a fost între 36 și 40 de grade. 

Unele troleibuze din Chișinău nu sunt dotate cu climatizatoare.

O fetiță pulverizează apă pe fața unei colege pentru a se răcori. 

O vârstnică își folosește geanta pentru a se ascunde de soare. 

Medicii spun că cele mai vulnerabile, pe perioada caniculei, sunt persoanele cu probleme de tensiune arterială, cu diferite boli de inimă, mai ales cele care au suferit anterior un atac de cord sau atac cerebral.

Autospecialele regiei „Exdrupo” stropesc străzile cu apă pentru a răci asfaltul.

Ventilatoare de toate mărimile scoase la vânzare de comercianții pieții centrale. 

Cișmele cu apă gratuită pentru vizitatorii pieței centrale din Chișinău. Apa, din cauza temperaturilor mari, este caldă. 

Un bărbat folosește o batistă pentru a-și șterge transpirația. 

R. Moldova este afectată în aceste zile, la fel ca alte țări din regiune, de un val de căldură. Începând cu 12 iulie, în Sudul și Centrul țării a fost declarat cod roșu de caniculă, înregistrându-se temperaturi de peste 40 de grade la umbră.

Codul este valabil până pe 17 iulie, după care meteorologii anunță ploi.

În Chișinău este cod roșu de caniculă, înregistrându-se temperaturi de 40 de grade. Săptămâna trecută, la punctele de triaj și asistență anticaniculară s-au adresat peste 3000 de cetățeni, iar ambulanța a fost solicitată pe motiv de caniculă în 587 de cazuri. Codul este valabil până pe 17 iulie, după care meteorologii anunță ploi.