Geniștii caută fragmentele rachetei căzute la Naslavcea

Naslavcea, Ocnița

Geniștii Armatei Naționale, împreună cu reprezentanți ai altor structuri de forță, continuă cercetările în satul Naslavcea, din raionul Ocnița, unde în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, a căzut o rachetă rusească doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, care ar fi țintit infrastructura strategică din Ucraina, mai exact barajul de la Novodnestrovsk.

Actualizare 16:00, 1 noiembrie 2022
Ministerul Apărării a comunicat că geniștii Armatei Naționale nu au descoperit „substanțe sau obiecte explozive care ar prezenta pericol pentru siguranța populației” , fără a oferi însă alte informații despre rămășițele găsite la fața locului.


Potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului Apărării, Maria Aramă, specialiștii vor oferi detalii doar după finalizarea lucrărilor.

Din motive de securitate, punctul de trecere a frontierei auto Ocnița-Sokireanî a fost închis parțial. Autoritățile ucrainene nu permit intrarea în Ucraina, din cauza riscurilor de atacuri aeriene, astfel că trecerea frontierei este permisă într-o singură direcție: ieșire din Ucraina și intrare în R. Moldova.

Afișează mai mult

După incidentul care a avut loc luni dimineață, la Naslavcea s-au deplasat polițiști și salvatori, pentru a preleva probe și a audia martori, iar comisia locală pentru situații excepționale s-a întrunit pentru a evalua pagubele.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că, în total, 26 de gospodării din Naslavcea au fost afectate de racheta care a căzut pe teritoriul satului. Geamurile și acoperișurile mai multor case au fost deteriorate, cel mai probabil, de unda de șoc.

Your browser doesn’t support HTML5

Săteni din Naslavcea, despre racheta rusească: „Deasupra capului meu a zburat...”