George Soros: Ucraina luptă războiul lumii occidentale, al societăților deschise

George Soros

Invazia rusă în Ucraina ar putea marca începutul „unui al Treilea Război Mondial”, iar președintele rus Vladimir Putin trebuie învins „cât mai repede”, dacă omenirea vrea să-și salveze civilizația.

Acesta a fost mesajul miliardarului și filantropului de origine maghiară George Soros, transmis marți participanților la Forumul Economic Mondial, care are loc la Davos, în Elveția.

„Chiar și atunci când războiul va înceta, lumea nu va mai fi aceeași”, a avertizat Soros, astăzi în vârstă de 91 de ani.

Invazia rusă din Ucraina a pus în umbră ale probleme globale acute, cum ar fi „lupta împotriva pandemiilor și a schimbărilor climatice, evitarea războiului nuclear, menținerea instituțiilor globale”, a mai spus Soros, care a continuat „De aceea spun că civilizația ar putea să nu supraviețuiască”.

De la atacurile teroriste din America, din septembrie 2001, „regimurile represive au câștigat teren în fața societăților deschise”, a apreciat Soros. Iar astăzi, regimurile autoritare din Rusia și China sunt cele mai periculoase. „Ucraina luptă acum războiul nostru, al Europei, al lumii occidentale, al societăților deschise”, a mai apreciat George Soros.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Zelenski: „Voi negocia numai direct cu Putin”