Germania vrea să negocieze relansarea turismului de vară în UE

Roma, Italia.

Ministrul de externe german Heiko Maas, care recent lansa un avertisment ca lumea să nu se grăbească să-și planifice o vacanță de vară, are o videconferință, luni, cu colegii din 10 țări ale UE - destinații preferate de vacanță ale turiștilor europeni. Este vorba de Austria, Slovenia, Croația, Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Malta.

### Vezi și... ### Cum stimulează guvernele turismul în UE

Maas a declarat, într-un interviu matinal cu televiziunea publică germană, că scopul discuției este de a găsi o modalitate comună de a reporni turismul, fără a provoca o nouă explozie a numărului de contaminări cu noul coronavirus. Ar trebui coordonată, la nivel european, și strategia de urmărire și înregistrare a evoluției pandemiei – la ora actuală, fiecare țară are metoda sa și un anumit număr de noi contaminări de la care ar putea reimpune restricții.

Maas a avertizat însă din nou că, anul acesta, vacanța de vară nu va fi una obișnuită, dar că Germania speră să se ajungă la o înțelegere care să permită redeschiderea granițelor inter-europene.

Pentru moment, Germania a redus drastic controalele la granițele cu Franța, Austria și Elveția și a redeschis granița cu Luxembourg. Cu excepția Poloniei și Cehiei, restul granițelor ar urma să fie deschise de la mijlocul lunii iunie.