27 decembrie ar putea fi startul vaccinării anti-Covid în UE

Vaccinul Pfizer/Biontech.

Germania intenţionează să lanseze campania de vaccinare contra COVID-19 la 27 decembrie începând cu căminele de bătrâni, au făcut cunoscut miercuri ministrul german al Sănătății.

Este foarte posibil ca data debutului vaccinărilor în Germania, care deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie a UE, să fie aceeaşi pentru întreaga Uniune Europeană.

Miercuri dimineaţă, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea „începe în aceeaşi zi” campaniile de vaccinare anti-COVID-19, imediat după autorizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

La Bruxelles, vice-președintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas a ținut să precizeze miercri că vaccinările sunt organizate la nivel național in toate cele 27 de state membre. „Vom avea acces la vaccin în aceeași zi” a spus Schinas, dar „logistica, distribuirea si calendarul vaccinărilor este decizia guvernelor”.

Franţa va primi ”până la sfârşitul anului” aproximativ 1,16 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri premierul Jean Castex în faţa Adunării Naţionale,

În total, Franţa a comandat aproximativ 200 de milioane de doze pentru a vaccina 100 de milioane de persoane deoarece vaccinul necesită în prezent două injecţii la un interval de câteva săptămâni.

### Vezi și... ### România: primele vaccinuri anti-Covid ar putea sosi înainte de Anul Nou