Grigorișin ar putea rămâne singur în cursa pentru primăria Bălți

Bălți, în ziua primului tur al alegerilor locale, 21 noiembrie 2021.

Al doilea tur al alegerilor pentru primăria Bălți, suspendat pe 5 decembrie și reprogramat pe 19 decembrie, a pierdut doi candidați dintre cei care ar fi putut aspira la funcția de primar, după excluderea din cursă a Marinei Tauber, candidata Partidului Șor.

Primul care s-a retras a fost candidatul PAS, Boris Marcoci, clasat pe locul trei în primul tur, după Tauber și după fostul primar interimar al orașului, Nicolae Grigoriși. A urmat marți, anunțul candidatului BCS, Alexandr Nesterovschi, clasat pe locul patru în primul tur, că va boicota votul de pe 19 decembrie.

În acest moment, Nicolae Grigorișin pare să fie fără contracandidat.

Motivele retragerii celor doi candidați sunt însă diametral opuse : Marcoci a fost retras de PAS pentru a nu lăsa loc de speculații că Marina Tauber ar fi fost exclusă numai ca să fie propulsat în turul doi candidatul puterii. Nesterovschi pe de altă parte a anunțat că boicotează alegerile pentru Bălți, care în opinia sa și a Partidului Socialiștilor, ar fi „discreditate” și lipsite de „ legitimitate morală, politică sau juridică”.

În replică, Grigorișin a declarat, într-o postare vide pe Facebook, că el rămâne în cursa pentru primăria Bălți, indiferent cine-i va fi contracandidat pentru că : „ Până politicienii își joacă jocurile, noi ne rezolvăm problemele orașului”.