Galerie foto | Groapă comună cu 440 de cadavre, descoperită la Izium, recent eliberat de sub ocupația rusească

După o săptămână de câștiguri teritoriale rapide ale Ucrainei în nord-estul țării, oficialii ucraineni au declarat că forțele rusești își fortifică apărarea și că va fi greu să mențină ritmul de avansare. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

Oficialii de la Kiev au deschis o anchetă, iar investigatorul șef Serghei Bolvinov a declarat pentru Sky News că unele persoane ar fi fost împușcate, iar altele ar fi murit în urma bombardamentelor, scrie Reuters care precizează că nu a putut verifica aceste informații. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

În apropierea orașului Izium au fost găsite cadavrele mai multor militari ucraineni, uciși cu mâinele legate. Fotografie din 16 septembrie 2022.

Izium. Fotografie din 15 septembrie 2022.

Preşedintele Volodimir Zelenski a comparat situația de la Izium cu masacrul de la Bucea, situată la periferia Kievului, unde armata rusă a ucis 310 civili. Fotografie din 14 septembrie 2022. 

„Urmele morţii lăsate de Rusia sunt peste tot. Şi trebuie trasă la răspundere pentru asta”, a spus Zelenski, citat de The Guardian. Fotografie din 14 septembrie 2022. 

După a treia vizită pe care a efectuat-o joi la Kiev, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat într-un interviu pentru televiziunea Bild că Vladimir Putin trebuie adus în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

Oleg Kotenko, comisarul pentru problemele persoanelor dispărute în circumstanțe speciale, (stânga), vorbește cu camaradul său lângă mormintele neidentificate ale civililor și soldaților ucraineni din pădurea de lângă orașul Izium. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

Iuri Usati, un militar al Gărzii Naționale Ucrainene, merge pe APC-urile rusești distruse la punctul de control din apropierea zonei recent recucerite din Izium. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

Un vehicul militar este văzut lângă un pod distrus peste râul Siverskyi Donets în orașul Izium. Fotografie din 15 septembrie 2022. 

O biserică poate fi văzută în depărtare printr-o clădire de apartamente distrusă de o lovitură aeriană în zona recent recucerită din Izium, Ucraina, joi, 15 septembrie 2022.

Membri ai serviciilor ucrainene stau pe un vehicul de luptă de infanterie BMP-1, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, în apropiere de orașul Izium. Fotografie din 14 septembrie 2022. 

Tancuri rusești și transportoare blindate de trupe, distruse în timpul unei operațiuni de contraofensivă a forțelor armate ucrainene, sunt văzute în apropierea orașului Izium din regiunea Harkov, Ucraina, 14 septembrie 2022. 

Autoritățile ucrainene au descoperit o groapă comună cu peste 440 de cadavre în orașul Izium, recent eliberat de sub ruși. Președintele Volodimir Zelenski compară situația de la Izium cu masacrul de la Bucea, unde forțele ruse au ucis 310 civili.