Guvernul alocă peste 11 milioane lei pentru reparația drumurilor și clădirilor afectate de ploile din vară

O casă avariată în urma ploilor torențiale din iulie.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis în ședința din 30 august să aloce peste 11 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru a finanța reparația mai multor clădiri și drumuri afectate de calamitățile naturale din această vară.

Prin decizia CSE au fost repartizate 3,8 milioane de lei pentru reparația acoperișului Gimnaziului din satul Costești, Ialoveni. Aproape 470 de mii de lei sunt alocate pentru a repara acoperișul Centrului de Plasament Temporare pentru Persoane cu Dizabilități, din municipiul Orhei, care a fost afectat în urma vijeliilor din iunie.

Alte trei localități din raionul Sângerei și un sat din raionul Florești vor primi în total peste 6 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor afectate de ploile torențiale.

818 mii de lei au fost alocați unei familii nevoite să se mute pentru că locuința lor este supusă riscurilor alunecărilor de teren.

În urma calamităților naturale, în special din luna iunie, când meteorologii au anunțat de mai multe ori Cod galben de instabilitate atmosferică, au fost înregistrate mai multe pagube materiale și victime.

Doar în urma ploilor abundente din 11 iunie, IGSU a anunțat că peste 130 de localități din 9 raioane, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia au rămas fără electricitate, iar în capitală a fost declarată situație de forță majoră, după ce mai mulți arbori au fost doborâți, iar o minoră a decedat.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te