Guvernul României a aprobat ajutorul de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova

Premierii Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița, după ședința comună a guvernelor Romțniei și R.Moldova, Chișinău, 11 februarie 2022

Guvernul României a aprobat acordul prin care România oferă Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru, după ședința din 25 martie a cabinetului român.

Oficialul a spus că acordul este „unul dintre principalele instrumente prin care România sprijină în mod concret eforturile R. Moldova de a se dezvolta durabil și de avansa pe calea reformelor şi apropierii sale de Uniunea Europeană”.

Semnat pe 11 februarie la Chișinău cu ocazia unei ședințe comune a guvernelor român și moldovean, acordul mai trebuie ratificat în parlamentul de la București și promulgat de președintele României.

Ajutorul financiar este destinat unor proiecte în sectoarele energetic, transport și infrastructură de transport, în domeniul protecției mediului și combaterii schimbărilor climatice, dar și pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și consolidarea independenței mass-media.