Gările Auto Moderne acționează statul în judecată

SRL Gările Auto Moderne a contestat decizia Guvernului de a rezilia contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea autogărilor

Compania Gările Auto Moderne a acționat în judecată Agenția Proprietății Publice (APP).

Fondatorii SRL-ului acuză că decizia statului de a rezilia contractul de parteneriat public-privat care viza modernizarea gărilor și stațiilor auto ar încălca drepturile investitorilor și contractul propriu-zis.

Oxana Domenco, una dintre fondatoare, a declarat într-o conferință de presă că statul putea să rezilieze contractul de concesionare doar dacă ar fi existat o hotărâre judecătorească în acest sens.

Femeia de afaceri, originară din Ucraina, susține că, deși procesul de modernizare a autogărilor nu s-a încheiat, rezultatele sunt vizibile. Potrivit ei, în condițiile restricțiilor dictate de pandemia COVID-19, compania s-ar fi adresat de mai multe ori la APP cerând amânarea termenilor, însă solicitările ar fi ignorate.

Pe 25 august, guvernul a decis să rupă contractul de concesiune și să întoarcă în gestiunea statului gările și stațiile auto, pe motiv că SRL-ul nu a îndeplinit planul de investiții asumat.

Contractul de parteneriat public-privat a fost semnat în decembrie 2018 pe un termen de 25 de ani. Compania se obligase să modernizeze 30 de gări și stații auto în decurs de trei ani.

### Vezi și... ### Tarifele pentru transportul rutier au scăzut cu 2 bani