Hackerii pro-ucraineni au spart pagina de internet a orașului Moscova

În noaptea de 7 august, hackerii pro-Ucraina au spart pagina de internet  MosgorBTI a  Biroului de inventar tehnic al orașului Moscova.

Publicația „Istorii importante” a scris despre acest subiect.

Într-un mesaj de pe pagina de start a site-ului, hackerii susțin că au obținut date despre cei care au proprietăți în Moscova. „Informațiile despre funcționarii publici, politicieni, militari și oficiali din serviciile secrete care susțin războiul cu Ucraina au fost predate Forțelor de Apărare ucrainene”, se spune în declarația hackerilor.

Acum site-ul web MosgorBTI nu funcționează.

Declarația hackerilor conține legături către paginile lor Twitter și Telegram și capturi de ecran cu informații confidențiale. Pe Twitter se spune că membrii acestei organizații „ sunt specialiști IT care se luptă să aducă pacea în Ucraina”. Anterior, contul „sudo rm -RF” a fost pus în legătură cu cel mai mare atac cibernetic asupra Rutube din mai 2022. Grupul și-a revendicat și responsabilitatea pentru piratarea paginii de web a Fundației Skolkovo în mai 2023, scrie Istorii importante.

MosgorBTI a confirmat faptul că site-ul a fost piratat, dar a negat scurgerea de date privind drepturile de proprietate ale moscoviților. În comunicatul publicat de serviciul municipalității se afirmă că atacatorii au avut acces doar la publicarea materialelor pe site. Informațiile despre bunurile imobiliare și despre proprietarii acestora sunt stocate într-o bază de date separată, protejată și în siguranță, a afirmat municipalitatea.

Biroul de inventar tehnic al orașului Moscova se ocupă de contabilitatea tehnică a bunurilor imobiliare din Moscova. Arhivele lui dețin informații actualizate despre apartamente, clădiri rezidențiale înalte, case private, zone suburbane, inclusiv informații despre proprietarii acestora.

### Vezi și... ### Obscura agenție care cenzurează internetul în Rusia | O investigație RFE/RL