Herson: se amână referendumul pentru aderarea la Rusia

Locuitorii din regiunea Herson, ocupată în prezent de forțele militare ruse, sunt verificați înainte de a intra în clădirea în care depun dosarele pentru obținerea cetățeniei ruse, 25 iulie 2022

Un reprezentant al administrației militare instalată de Moscova în zonele pe care le-a ocupat din regiunea Herson a Ucrainei a declarat că un referendum privind aderarea la Rusia a fost amânat. Între timp, forțele armate ucrainene continuă operațiunile pentru a recâștiga controlul asupra zonei.

„Ne-am pregătit pentru vot și am vrut să organizăm referendumul în viitorul apropiat, dar din cauza evoluțiilor din acest moment, cred că ne vom opri [cu referendumul]”, a spus adjunctul guvernatorului regional numit de Rusia, Kiril Stremusov pentru agenția de presă TASS pe 5 septembrie.

Herson, un important oraș-port de la Marea Neagră, se află pe deplin sub controlul Rusiei de la începutul lunii martie, la doar câteva săptămâni după ce Moscova și-a lansat invazia neprovocată a Ucrainei.

La sfârșitul lunii august, Ucraina a lansat o contraofensivă în sud și în special în regiunea Herson. Kievul pretinde că recâștigat anumite teritorii iar luptele grele continuă.

### Vezi și... ### Ministerul britanic al Apărării: Armata ucraineană își continuă ofensiva în sudul Ucrainei