O istorie în imagini a Pactului de Neagresiune din 1939 între Rusia și Germania
Ministrul de externe german Joachim Von Ribbentrop, liderul sovietic Iosif Stalin, și ministrul de externe sovietic Veaceslav Molotov la întîlnirea de la Kremlin la 23 august 1939, pentru semnarea Pactului de neagresiune.
Molotov semnînd tratatul.
Von Ribbentrop îi strînge mîine lui Stalin după semnarea Tratatului de prietenie, cooperare și demarcație, continuarea pactului de neagresiune.
Pagina finală din copia germană a Protocolului secret adițional, ce împărțea Europa Centrală și Răsăriteană în „sfere de influență”.
Același document în limba rusă.
O hartă publicată de „Izvestia” la 18 septembrie 1939, la o zi după invazia sovietică a Poloniei, cu linia de demarcație stabilită în Pactul Molotov-Ribbentrop.
Trupele germane și sovietice se întîlnesc în septembrie 1939 pe linia de demarcație, așa-numita „Graniță a păcii”.
Comisarul sovietic Vladimir Borovițki se întîlnește cu ofițeri germani să discute împărțirea Poloniei între cele două armate după capturarea orașului Brest-Litovsk (astăzi Brest, în R. Belarus).
Militari germani și sovietici la Brest, la 22 septembrie 1939.
Militari germani și sovietici la Brest.
Comisarul sovietic Borovițki și unul din soldații lui la Brest.
Locotenent-colonelul german Gustav-Adolf Riebel îi strînge mîna brigadierului Semion Krivoșein în timpul paradei comune a victoriei la Brest.
Caricatură britanică de David Low a Pactului de neagresiune, publicată în „Evening Standard” la 20 septembrie 1939.
O parte din Pactul Molotov-Ribbentrop publicată în „Pravda” la 28 septembrie 1939.
Coperta revistei „Newsweek” din 9 octombrie 1939.
Molotov (stg.) la Berlin, la 14 noiembrie 1940. Pactul de neagresiune a rămas efectiv în aplicare pînă la invazia germană a Uniunii Sovietice, declanșată la 22 iunie 1941.